Clubgeschiedenis

Geïnspireerd door de successen van het Nederlandse totaalvoetbal in de jaren 70 (Oranje 2x WK finale, Ajax winnaar Europacups) en die van Marokko (winnaar Africa Cup 1976), besloot een vriendengroep van Marokkaanse gastarbeiders uit Utrecht op een zondag in 1977 een balletje te trappen. Zondag was nou eenmaal, na een werkweek van gemiddeld 60 uur, een verplichte vrije dag. Snel sloten meer mensen aan bij dit sportieve groepje. En een voetbalvereniging werd geboren.

Na jaren van gezelligheidsvoetbal onder de naam FC Nadini, trad de vereniging in 1990 officieel als Magreb’90 in de KNVB voetbalcompetities. Heden gevestigd in het moderne Utrechtse zakendistrict Papendorp aan de rand de Prins Clausbrug, heeft Magreb’90 mooie hoogtepunten beleefd. Zo behaalde Magrep’90 de 3e divisie in het amateurvoetbal en won de club de KNVB beker amateurvoetbal.

De nieuwe naam van de club wordt Sport Vereniging Atlas Papendorp, kortweg sva Papendorp. Atlas verwijzend naar de onverwoestbare bergketen in Marokko waar onze roots liggen. Papendorp is de locatie waar we gevestigd zijn en waar we trots op zijn. We willen met het nieuwe beleid breed investeren en hiermee de samenwerking aangaan met partners in de wijk. De interesse voor sportaanbod zo breed mogelijk houden en hiermee de mogelijkheid bieden aan onze jeugd om kennis te maken met andere sporten.

SVA Papendorp, de brug naar voetbal